Vergaderen in de natuur

Vergaderingen kunnen soms eindeloos duren zonder dat het ergens toe leidt. Eén van de oorzaken van een inspiratieloze vergadering is de verkeerde keuze van de vergaderruimte. Wilt u het anders aanpakken? Maak een vergadering effectiever en creatiever door te kiezen voor een natuurlijke omgeving in het groen. Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer mensen dichterbij de natuur staan dit inspireert en een positief effect heeft op het stressgehalte. 

Is vergaderen tijdverspilling?
Nee! Door veel medewerkers wordt vergaderen gezien als tijdsverspilling. Zonde, want een goede vergadering kan juist erg waardevol zijn. Even de koppen bij elkaar en zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Het is vaak de manier waarop een vergadering wordt ingestoken die bepaald of een bijeenkomst productief is of niet. Zo worden vergaderingen vaak ingeschoten zonder vooraf een duidelijk doel te stellen. Collega’s houden van praten en wijden vaak te ver uit of halen onderwerpen aan die op dat moment niet relevant zijn. Of medewerkers laten zich gemakkelijk afleiden door telefoontjes en e-mailtjes die niets met de vergadering van doen hebben. 

Effectiever vergaderen 
Er zijn tal van oplossingen te bedenken om een vergadering effectiever in te richten. Dit betreffen kleine maar ook grote aanpassingen. Een wat grotere, maar zeker effectieve aanpassing is het kiezen van een nieuwe vergaderomgeving. Een nieuwe vergaderlocatie versterkt direct de urgentie van je bijeenkomst. Kies niet voor de standaard ruimte op kantoor, maar plan een vergadering in een inspirerende omgeving. Vergaderen in de natuur kan je daarbij extra inspireren. Blijkt je bijeenkomst met nieuwe inzichten opeens zeer nuttig te zijn!

Voordelen van vergaderen in de natuur
-U bent weg uit de dagelijkse kantoor omgeving, wat direct zorgt voor nieuwe energie bij medewerkers;
-Vergaderen in de natuur werkt zeer inspirerend. De andere omgeving zorgt voor een creatievere kijk op zaken;
-Uit onderzoek blijkt dat men beter met stress  omgaat in een groene omgeving. Medewerkers voelt zich meer ontspannen en maken hierdoor betere keuzes;
-U hoeft niet bang te zijn voor storende factoren, zoals andere gesprekken in de gang of belangrijke mailtjes die niet over de vergadering gaan;
-Buiten de kantoor omgeving vergaderen geeft voldoende tijd om te vergaderen. De dag (of het dagdeel) is volledig ingepland voor deze vergadering en collega’s hebben niet de mogelijkheid om andere afspraken in te plannen;
-Na een tijdje vergaderen is er de mogelijkheid om een heerlijk frisse neus te halen. Maak tussendoor een verfrissende wandeling om zo uw hoofd leeg te maken en weer fris de vergadering te hervatten.   

Vergaderen op locatie
Naast dat vergaderen in de natuur effectiever is dan in een standaard vergaderruimte op kantoor, brengt vergaderen op locatie nog andere voordelen met zich mee. Zo hoeft u zich niet druk te maken over bijvoorbeeld voorbereidingen, benodigde faciliteiten en een goede lunch. Kies een locatie die centraal gelegen is voor medewerkers uit het hele land of zorg voor mogelijkheden om te overnachten. Desgewenst kunt u een vergaderdag ook uitbreiden met een teambuilding dag. Kortom mogelijkheden te over om een succesvolle vergadering te plannen in de natuur. Geinteresseerd? Neem vrijblijvend contact op.

 

Neem contact op

Congrescentrum De Werelt is centraal gelegen in de bossen bij Lunteren. De locatie biedt ruimte aan gezelschappen van 10 tot 600 personen en heeft 127 hotelkamers. Graag maken wij een succes van jouw bijeenkomst!

Adviesgesprek / Rondleiding

Waarom De Werelt in Lunteren

  • Voor kleine en grote groepen 10 tot 600 personen

  • Diversiteit aan ruimtes 15 flexibele zalen

  • Overnachten 127 hotelkamers

  • Voldoende parkeergelegenheid 400 parkeerplaatsen

  • Horeca en recreatie mogelijkheden Restaurant, bar, lounge en diverse terrassen

Vergaderen in de natuur bij De Werelt?

Offerte aanvragen