Omgeving

De Werelt ligt aan de rand van Nederlands mooiste natuurgebied: Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dat geeft je gasten meteen een wow-gevoel als ze aankomen. Je vindt bij ons alle rust en ruimte om inspiratie op te doen, kennis te delen en goede besluiten te nemen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over tal van interessante mogelijkheden voor outdoor programmabreaks. Rust en ruimte in overvloed!

 

Neem contact op

Bereikbaarheid en parkeren

De Werelt ligt centraal in Nederland. Via snelwegen A1, A12 en A30 sta je binnen no-time op de oprijlaan. Op het terrein zijn 400 eigen parkeerplaatsen beschikbaar. De locatie is ook per openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit Ede en Amersfoort. Er stopt minimaal twee keer per uur een trein in Lunteren. Het station ligt op een kwartier lopen van De Werelt.

Pendeldienst
Indien gewenst zetten we pendelbussen in om jouw gasten vanaf het station naar De Werelt te brengen.

Neem contact op

Historie

De Werelt is gebouwd in 1962. Lokale kranten reppen over ‘het grootste conferentieoord’ van West-Europa. Dat is De Werelt al lang niet meer, maar door de unieke natuurlijke omgeving en combinatie van congres- en hotelfaciliteiten behield de plek door de jaren heen zijn aantrekkingskracht. Tal van toonaangevende bedrijven, overheden en organisaties hielden hun bijeenkomst in De Werelt.

Bewust en lokaal

Congrescentrum De Werelt doet er er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat jij en jouw gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Onderstaand een greep uit onze duurzaamheidsmaatregelen.

De Werelt is in het bezit van een gouden Green Key. Green Key is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de eventbranche. Het garandeert jou dat we er alles aan doen om het milieu te sparen. Zonder in te leveren op comfort en kwaliteit natuurlijk. De Werelt ondersteunt en initieert bovendien initiatieven om maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen haar organisatie op de agenda te houden. 

Voor onze gerechten werken wij zoveel mogelijk met biologische- en/of streekproducten. Zo werken wij met Arla Zuivel en scharreleieren van de Rooie Hen. We gaan voedselverspilling tegen, zonder dat jouw gasten iets tekort komen. Dat betekent dat er soms eten over blijft. Dit verzamelen we, waarna er biogas van gemaakt wordt. 

Referenties

"Het congrescentrum stelt zich flexibel op en beschikt over een breed scala aan zalen en faciliteiten."

The Graduate School PE&RC organiseert al een decennium lang cursussen, workshops en congressen bij De Werelt.


Lennart Suselbeek

The Graduate School PE&RC

"De aanpak is persoonlijk, de service professioneel en men denkt graag mee over de meest optimale invulling."

Netherlands Ecological Research Network (NERN) organiseert al een decennium lang cursussen, workshops en congressen bij De Werelt.


Claudius van de Vijver

Netherlands Ecological Research Network

"Er wordt proactief meegedacht in de voorbereiding naar een evenement. Onze gasten worden goed ontvangen en verzorgd."

Kentalis kennisevenementen.


Sacha Theunissen – van Rooij

Projectassistent Koninklijke Kentalis

"De medewerkers staan altijd klaar om ervoor te zorgen dat het de deelnemers aan niets ontbreekt."

Het tweedaags Siméacongres maakt al tientallen jaren gebruik van de faciliteiten van Congrescentrum De Werelt.


Marianne Verdaas-de Kuijer

Projectmedewerker Siméacongres

Bekijk meer referenties

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen bij Congrescentrum De Werelt. Ook plaatsen we regelmatig leuke tips en weetjes ter inspiratie.

Rabobank stoomt haar gasten klaar voor de toekomst

Rabobank Gelderse Vallei en Vallei en Rijn ontvingen ruim 250 klanten tijdens een inspiratievol avondcongres in Congrescentrum De Werelt.

Lees meer
Hoe stimuleer je netwerken tijdens je event?

Waarom een evenement bijwonen? Onder andere om te netwerken, nieuwe contacten te ontmoeten en meer te leren van deskundigen. Lees hier hoe je dat aanpakt!

Lees meer
Hoe krijg je meer mensen naar je evenement? 6 cruciale tips

Het doel van ieder evenement: zo veel mogelijk bezoekers. Er zijn online diverse tips te vinden, maar deze kende je vast nog niet.

Lees meer
De Werelt wordt verbouwd

Congrescentrum De Werelt wordt momenteel compleet gerenoveerd, klaar voor het nieuwe seizoen!

Lees meer
Vergaderen in de natuur

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer mensen dichter bij de natuur staan dit een positief effect heeft op het stressgehalte.

Lees meer
Chefkok Ronald aan het woord

De lekkerste lunch en het uitgebreidste ontbijt; dat komt van De Werelt! Chefkok Ronald zwaait de scepter in de keuken en vertelt graag meer!

Lees meer
Nieuwe website voor De Werelt

Congrescentrum De Werelt is in een nieuw jasje gestoken met een nieuw logo en website.

Lees meer
Hoe promoot je jouw evenement?

De datum is vastgelegd. De locatie is geboekt. Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat de aanmeldingen binnenstromen. Wij geven je must do’s voor een volgeboekt evenement!

Lees meer

Jouw congres of vergadering bij De Werelt?

Offerte aanvragen