Tips voor meer bezoekers

Het doel van ieder evenement: zo veel mogelijk bezoekers. Er zijn online diverse tips te vinden, maar deze kende je vast nog niet. Lees snel verder en ontdek hoe je meer bezoekers aantrekt en van jouw evenement een succes maakt!

1. Maak jouw evenement onmisbaar

Een pakkende slogan is het eerste wat mensen zien. Op basis hiervan besluiten mensen of ze verder willen lezen of afhaken. Belangrijk is om de 'pijn' van de potentiële bezoekers in te drukken. Wat gaat dit event voor ze oplossen? Een zin als: 'tips van topverkopers' wordt sterker door deze zin om te buigen naar 'wat topverkopers wel doen en jij (nog) niet'. Laat vervolgens in de begeleidende tekst weten wat de bezoekers op jouw evenement gaan leren.

2. Maak de drempel zo laag mogelijk

Integreer een aanmeldbutton op social media en de website. Vermeld het aanmeldproces (een aanmeldlink) duidelijk in alle offline communicatie. Het klinkt logisch, maar dit gaat nog vaak mis. Neem dit punt dus standaard op in je checklist.

Bezoekers zijn onmisbaar voor een succesvol evenement

3. Maak het persoonlijk

Zonder mensen geen evenement. Wees daarom niet te afstandelijk in de communicatie. Kweek vertrouwen door transparant te zijn. Toon de gezichten van de mensen die het evenement mogelijk maken en zorg voor een persoonlijke noot. Dit kan zowel formeel als informeel.

4. Personaliseer je uitnodiging

Maak je uitnodiging persoonlijk, zet de voornaam en/of achternaam van de ontvanger in de aanhef/onderwerpregel. Hoe logisch het ook lijkt, in de praktijk is dit niet altijd het geval. In online nieuwsbriefprogramma's is dit eenvoudig instelbaar.

5. Creëer schaarste

Iedereen wil bij een groep exclusieve genodigden horen. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, maar dat gevoel kun je mensen wel geven. Dit doe je door bijvoorbeeld aan te geven dat het evenement voor een select gezelschap georganiseerd is.

6. Besteed aandacht aan een follow-up

Geef mensen waarde mee. Dat kan zijn door ze achteraf een kort filmpje of digitale fotocollage toe te sturen. Hierdoor krijgen mensen het 'unieke gevoel' van het event en zal het langer in hun geheugen blijven hangen.

Een unieke en inspirerende locatie draagt ook bij aan het succes van jouw evenement en kan de boodschap of het doel van het evenement zelfs versterken. Geïnteresseerd in een evenement in De Werelt? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee voor een succesvol evenement!

Bekijk de arrangementen Neem contact op
  • Deel dit bericht